30. Desember
Catalyzator ønsker alle et GODT NYTT ÅR…

Dagene her i julen og romjulen har vært mer eller mindre som alle andre vanlige dager. Men ved hjelp av litt strategisk planlegging og mye hvile har det iallfall vært mulig å avlegge “Nabo’n” besøk i hennes nye leilighet som ligger ca 5 km øst for Garasjen i skogen.

Min nå forhenværende “Nabo” har kjøpt seg en romslig leilighet i annen etasje i et nybygget leilighetstun midt i bygdas sentrale strøk og trives godt der med gode naboer på alle kanter. Undertegnedes BantoDostMobil (som forøvrig er tilsalgs om noen trenger en 5-seter F-250 med V10) som ikke har vært utenfor stengarden her siden tidlig i November en gang da den skulle EU-kontrolleres fikk ikke plass i carporten ved hennes nye leilighet så gjesteparkeringen inntill carporten ble benyttet for anledningen med utsikt til naboblokka og mange koselige julelysdekorerte vinduer.

Det er utrolig godt med hjemmelaget julemat som serveres rett fra ovnen av en omsorgsfull forhenværende “Nabo” og det ble et par timer med trivlig prat om mine egne flytteplaner og nytt bosted for fremtiden. Hun nevnte opptil flere ganger hvor mye hun savner de daglige besøkene fra mine to pelskledte samboere og det hørtes nesten ut som om hun allerede nå hadde begynt planleggingen for evventuellt å flytte etter som en liten “Nisse på lasset” til havgapet der ute om/når flytteplanene mine skulle lykkes hehehe 😀 hun har tydeligvis ikke blitt skremt av den strevsomme flyttesjauingen iallfall og det må vel sies å være tøfft av ei 79 årig rullatorbrukende bypassopperert diabetikerdame med pacemaker 😀

I skogen har det nå kommet rikelig med snø og en kommunalt utskremt underbetalt snøbrøyter har nå åpnet veien for normale motorkjøretøy samt laget en brukbr snuplass for både renovasjonsbil og andre forvillede utforkjørere mellom tunet ved undertegnedes garasje og veien ned i skogen ved “Nabo’ns” forhenverende bopel som nå fungerer som et lager for fraflyttede overskuddsmøbler og strømslukende vannpumpestasjon for garasjeeierens sårt anstrengte økonomi. Huset med 10 mål tomt er forøvrig salgbart hvis noen ønsker å overta ansvaret og gi garasjeeieren en aldri så liten økonomisk dytt ut i verdensamfunnet og om det er for smått med plass ute eller inne så kan godt Garasjen med både stall og ennå en garasje og ytterligere 10 mål tomt også selges hehehe 😀

Pengetreet (Paradistre, Pengeblomst, Pengekaktus, kjært barn har mange navn og den kan leses om på wiki her: http://en.wikipedia.org/wiki/Jade_plant ) blomstrer flittig videre og beviser nok en gang sin ukuelige overlevelsesevne efter å ha blitt flyttet fra “Naboens” øde, kalde og forlatte gamle hus på vestsiden her i skogen og over hit på østsiden og inn i varmen i garasjens lune krypinn. Det sies fra gammelt av at “Når Pengetreet blomstrer kan du vente deg stor rikdom” så nå undres både min fraflyttede “Nabo” og jeg oss om hvem den blomstrer for ? Det vites ikke om den hadde blomsterknopper da hun flyttet fra den og jeg vet at ingen blomst ennå hadde åpnet seg da jeg reddet den fra den sikre frysihjeldøden men alikevel må den jo allerede ha planlagt sin blomstrende fremtid før jeg flyttet den hit til meg vil jeg tro så muligens blomstrer den for oss begge to… ? Vel… Rikdom kan jo være så mangt og “Nabo’n” føler seg rik i sin nye leilighet og jeg drømmer om å flytte hjem til mitt barndoms rike og håper mine ønsker nå får en blomstrende flott vår i året som kommer 😀

Gularsj synes vinteren er blitt en smule for kald, minus 18 blå på måleren imorges, og har begynt å utforske nye sove og hvilestillinger omkring i garasjen.

Zwartingen derimot bedyrer sin forkjærlighet for varmelampa som henger i stua og har stjålet en stolpute fra en kjøkkenstol som god liggepåmadrass.

Tegninger og grublerier omkring nytt bosted kan være både frustrerende og slitsomt og resulterer ofte i at en sovner midt i tankeprosessen og drømmer videre i sitt eget lille utopia…

Å sånn går dagene i garasjen mens året 2009 tikker mot sin ende. Det skal bli spennende å se hva det nye året kan bringe og om garasjebeboerens mangeårige drøm endelig kan nå frem til noe konstruktivt og funksjonellt.

Dette året har desverre blitt et veldig innholdsløst, grått og trist år men håpet kan jo alikevel spire såfremt det får litt næring og et nytt år er god gjødning for nye tanker og spirende planer.

GODT NYTT ÅR til alle kjente og ukjente, venner og uvenner, familie og ikke beslekta og alle andre tilfeldige forbipasserende 😀 fra Gularsj, Zwartingen og Catalyzator som gleder seg til en ny vår 😀

PS…
En ekstra stor takk til alle mine nettbekjentskaper for deres trofaste følge både her og der og en ekstra takk til Anne.C.F. for overraskende og koselig telefon for noen dager siden og takk til en ukjent Gunnar for koselig Godt Nytt År’s ønsker i meil 😀

FØLG MED VIDERE I NESTE ÅRS DAGBOK HER: Catalyzator’s DAGBOK 2010