9. Januar …
Catalyzator og hjelpetingleveranser…

Hjelpeting er bra 🙂 og idag, før jeg hadde fått i meg mine to – tre vanlige våknoppkaffekopper så rullet det en 4×4 inn på tunet med leveranse fra hjelpemiddelsentralen. Det var Råde kommune sitt utskremte leveringsbud fordi Rygge kommune sin ikke har bil som kan kjøre ut hit… *sukk* at han i tillegg har fått huden full av kjeft av meg er nok heller ikke til hjelp i den sakens annliggende… men iallfall Råde sitt hjelpemiddelbud er kjempekoselig og kom altså hit idag med etterlengtede hjelpemiddler. Ikke de store tingene men desto viktigere småting for hverdagsbruk.

Klotang for å få tatt ut støpsler av stikkontaktene ved behov og Filterbriller som kanske kan gjør mitt liv i dagslys lettere å leve. .

Brillene måtte prøves i speilet og avfotograferes umiddelbart 🙂 det tar nok tid å venne seg til å bruke disse men den lengste tiden har vært å få tak i de… to år har det tatt ! Først tok det ett helt år å få medhold fra fastlege på behovet og utfylling av slike skjema til NAV og ergoterapeut, å så har det altså gått ett helt år med venting til jeg har mottatt dem og kan begynne å se dagslyset igjen kanske mer enn to minutter i døgnet. Fantastisk 🙂

Førsteinntrykket er possitivt. De gir inntrykk av å være mørke men ting ser helt “vanlig” ut men øynene skal altså ikke bli anstrengt av lyset. Vanlige solbriller har vært håpløst å bruke hvor jeg har prøvd et uttall varianter uten å lykkes med å få annet enn vondt i hodet og vondt i øynene og sjøgange i beina… og da jeg leste at flere med samme problem som meg hadde en slik filterbrilleløsning så ville jeg også forsøke å få slike men det har altså tatt to år å jeg aner ennå ingen ting om det faktisk fungerer i praksis og hvorvidt jeg klarer å trene kroppen opp til å være litt mer ute igjen… Legen har forøvrig ikke gitt meg noen kontroll av øynene så disse filterbrillene er ikke tilpasset mitt syn men kun en standardmodell så de løser kanske ikke problemet med å ikke lenger kunne lese på hvite sider da jeg bruker noen RemaRimiKiwi-lesebriller for å se klart i slike tillfeller… problemet der er igrunn at de forstørrer teksten og gjør at det blir plagsomt å lese lenge så vanlig lesing har igrunn blitt nullet ut av mitt tidsfordrivsreportouar… Data’n er min eneste venn i så måte og der ser jeg klart hele tiden på en mørk behagelig tilpasset lcd-skjærm som jeg kjøpte helt selv 🙂 …

Mat er jo bare et nødvendig onde så det behøver jeg ikke se klart… men hustegninger må være krystallklare og der sliter jeg rimlig mye for tiden, både i utforming av huset og å se hva jeg tegner Hehehe :D) men det tror jeg nok at arkitekten fikser greit…

Jeg skal uansett forsøke nå en stund fremover om det kan fungere med filterbriller i ulike situasjoner og om jeg da tåler bedre belysning og hvorvidt problemet med synet da blir mindre ? time will show…

Men hvorfor må jeg slite så jævlig for å få hjelp ? Jeg skriver blandt annet at det har tatt to år å få disse filterbrillene men sannheten er vel egentlig at det har tatt ennå lenger tid… Husker ikke presis når jeg fikk dette rådet om filterbriller men jeg har jo byttet fastlege to ganger siden spørsmålet dukket opp og da må det være minst tre år siden jeg forespurte legen første gangen å ble mer eller mindre gjort narr av til svar.

I går sendte jeg en meil til “Helse-Hanssen” i departementet med en enkel forespørsel: “” Må jeg skyte meg selv eller en viktig person for å oppnå å få hjelp ? Dersom jeg skyter en viktig person så får jeg jo mat tre ganger daglig, sosialt felleskap og adekvat helsetilsyn ved behov. “”

Jeg undres på om han kommer til å svare på den meilen…