03-06. Februar…
Catalyzator i eksil og oppsamlede diversedager…

Kroppen er svært lite samarbeidsvillig for tiden og det hjelper jo ikke noe som helst at diverse vedtak om dekning av hjelpebehov bare blir neglijert av de ansvarlige i kommunens korridorer… selv tar dem jo null ansvar, de bare deler ut vedtak og avslag etter hvordan humøret demmes er og det sørges uansett ikke for at et vedtak i min favør og nødvendig hjelp blir fulgt opp i praksis slik at jeg faktisk får den hjelpen jeg er i behov av… *sukk*

Det er jo bare noen få uker siden jeg var avgårde og provianterte men situasjonen skulle bli slik at jeg faktisk fikk proviantert litt ferskvarer allerede etter bare fjorten dager siden forrige butikkbesøk. “Nabo’n” måtte nemlig avgårde og det var blitt ekstremt 4×4-føreforhold og da måtte jeg ty til som nødsjåfør, noe som faktisk går greit selv om rullestolen ikke får være med på turen, og når jeg passerte butikken rett oppved postkontoret, som er inni kiosken der omkring, så observerte jeg at det var ledig plasser helt inntill inngangsdøren i snøfonna ved Kiwi der og da er det jo også håp for meg… og jeg strammet alle muskler jeg ikke har og sjanglet inn.

Det er ikke lett for en som er delvis avhengig av rullestol å få handlet mat i butikken men med litt hjelp av handlevogna og “gi faen” innstilling til at samtlige folk du møter tror du er narkoman der du sjangler i halveis blinde og svimmelhet så går det iallfall an å få samlet det du husker av ting før hjernen sier helt stopp av manko på krefter… Av alle mulig tanker så var der faktisk Redneck som reddet dagen min idag 🙂 han har jo ofte avbildet sine handlevogner på bloggen sin og idag ble et memorert bilde av hans shoppingvogn min reddende huskeliste, min egen huskeliste var selvfølgelig glemt… Nesten hver eneste handlevogn som Redneck har avbildet så har han kjøpt FleskePølse 🙂 idag husket også jeg dette vidunderlig gode pålegget og en Loff 🙂 Takk Redneck 🙂

Redneck i Eksil <- Redneck’s sider -> Redneck på vgb

“Nabo’n” fikk hentet posten sin og litt senere på dagen satt vi, “nabo’n” og jeg, ved kjøkkenbordet hennes og kunne beskue to flotte postkort fra en felles bekjent som har midlertidig emigrert til isødet i nord og sendt fine kort til “Nabo’n” som samler på både kort og frimærker med spennede motiver og stempler 🙂

Det blir nok ikke så mange sånne besøk hos “Nabo’n” fremover nå… litt fordi jeg ikke har krefter til den turen ut lenger men også mye fordi det mangler tilrettelegging for bruk av rullestolen både hjemme hos meg selv og for å kunne komme ut fra min egen gårdsplass…

Hjemme hos meg selv går alt på halv tretten… Tilåmed sengelampa mi eksploderte med et smell og tok sikringene på den kursen i farta også (‘o’) *sukk*

Jeg har forsøkt å være litt utendørs for å få frisk luft og lufte vekk litt gammal inngrodd møkk men rullestolen min egner seg svært dårlig til slikt usiviliserte nedsnødde veier/stier og jeg klarer bare å kjøre i mine egne spor på gårdsplassen… såvidt… nå snør det nemlig stadig mer så det er vel snart slutt på ut i det hele tatt. Bildet viser en ganske fin gårdsplass men den er full av dyp sviktende snø og isvuller slik at en liten rullestol med glatte hjul faktisk ikke funker i det hele tatt… og veien bortover har en skogeier kjørt opp med traktorkjettinger, ikke snøbrøyting, og der må man nå ha stor 4×4 for å kunne forsere de værste partiene og djupe isvullhølene. Å være rullestolsbruker her ute i skogen er som å sitte å vente på å dø… Hjelp til å dø, såkallt aktiv dødshjelp, får du av kommunen ved at de ikke gir deg noe hjelp til å overleve i det hele tatt når problemene er som værst… De har vel innført denne formen for aktiv dødshjelp som en fast standard for å spare inn litt i kommunekassa…

Den Gule Bergenseren har liksom aldri blitt trygg på utelivet igjen efter alt trøbbelet i vår og sommer med den hvite djevelkatten fra en nabogård i bygda her så han holder meg somregel med selskap her inne… godt for oss begge å ha en venn som ikke svikter iallfall 🙂 og sånn går dagene i skogen…

Jeg er forøvrig fremdeles å finne i bloggsamfunnet hos Aftonbladet i Sverige hvor alt er så meget meget enklere enn det nå er blitt hos VG i deres nye WordPress-system i VGBloggene … *dobbeltsukk*

Catalyzator i eksil <- Min blogg i Sverige 🙂